Sinds de 14e eeuw hebben de zogenaamde Kotten de geschiedenis van de messenstad Solingen gevormd. De massieve wetstenen werden aangedreven door pure waterkracht en de wereldberoemde messen werden met de hand geslepen. De serie Boker Cottage-Craft koksmessen zet op indrukwekkende wijze de erfenis van dit traditionele vakmanschap voort en maakt indruk met een zorgvuldig gekozen selectie van klassieke materialen. Bijzonder opmerkelijk is het gebruik van niet-roestvrij koolstofstaal C75, die al na een korte gebruiksperiode de typische blauwgrijze patina ontwikkelt. Het inheemse pruimenhout dat voor de handvatschubben wordt gebruikt, is hard, dicht en fijnporig, heeft een gelijkmatige structuur en een opvallend kleurenspectrum. In navolging van de eeuwenoude traditie van Solingen-messenfabricage, zijn de handgreepschalen met massief messing klinknagels op de doorlopende tang van het lemmet gemonteerd.
Het koksmes is een van de belangrijkste messen in de keuken en behoort tot de basisuitrusting. Het heeft een iets breder en langer lemmet dan het vleesmes. De slanke punt is ideaal voor het snijden van uien of kleine groenten. Door zijn lengte gebruik je hem ook als vleesmes. Zelfs grote soorten groenten kunnen er probleemloos mee worden verwerkt.
© 2024 www.slijperij.nl - Powered by Shoppagina.nl