Sinds de 14e eeuw hebben de zogenaamde Kotten de geschiedenis van de messenstad Solingen gevormd. De massieve wetstenen werden aangedreven door pure waterkracht en de wereldberoemde messen werden met de hand geslepen. De serie Boker Cottage-Craft koksmessen zet op indrukwekkende wijze de erfenis van dit traditionele vakmanschap voort en maakt indruk met een zorgvuldig gekozen selectie van klassieke materialen. Bijzonder opmerkelijk is het gebruik van niet-roestvrij koolstofstaal C75, die al na een korte gebruiksperiode de typische blauwgrijze patina ontwikkelt. Het inheemse pruimenhout dat voor de handvatschubben wordt gebruikt, is hard, dicht en fijnporig, heeft een gelijkmatige structuur en een opvallend kleurenspectrum. In navolging van de eeuwenoude traditie van Solingen-messenfabricage, zijn de handgreepschalen met massief messing klinknagels op de doorlopende tang van het lemmet gemonteerd.
Een mes dat ook in Europa steeds populairder wordt, is de santoku. Het is van oorsprong een Japanse lemmetvorm voor een mes. Vertaald betekent de naam "De drie deugden", het is even geschikt voor vlees, vis en groenten. Dankzij het brede lemmet is de santoku bijzonder gemakkelijk te hanteren.
© 2024 www.slijperij.nl - Powered by Shoppagina.nl